מחזור ואיכות הסביבה בפלסטו-ווק

אנו הפתרון הסביבתי!

כ- 97% ממארזי פלסטו-ווק, המיוצרים בפלסטו-ווק, מיוצרים בשילוב חומר ממוחזר (תקני, מאושר למגע עם מזון ובאיכות גבוהה), הנאסף ממקורות שונים, בניהם, ממחזור הבקבוקים, שבנקודות האיסוף – כגון הפח הכתום והמחזורית. כך, פלסטו-ווק תורמת תרומה סביבתית משמעותית, לוקחת חלק משמעותי בפתרון הבעית הפלסטיק ומהווה נדבך חשוב ביצירת כלכלה מעגלית וירוקה.

כ- 70% עד 78% ממארזי החברה, ממוחזרים ברמה של 80% מחזור משולב*, שאר המארזים ממוחזרים ברמה של בין 30% ל- 40% מחזור משולב* (פרטים לגבי אחוז המחזור במוצרים ספציפיים ניתן למצוא במפרט המוצר, אותו לקוחות החברה מקבלים עפ"י דרישה).
 *מחזור משולב – זהו מחזור המורכב ממחזור בקבוקים (Post-Consumer) מהארץ ומהעולם + מחזור פנימי של חברות שונות מהארץ ומהעולם, שעובר תהליך ייצור נוסף בדרך להפיכתו לחומר גלם.
 

אנחנו, בפועל, מונעים מהפלסטיק מלהגיע לים…!

 

לפרטים נוספים על חשיבות תהליך המחזור, אנא המשיכו לקרוא את הכתבה, או כנסו לקישורים הבאים:

 


התמונה למעלה: "אני ממוחזר" – הלוגו הסביבתי שלנו לסימון אריזה ממוחזרת – חפשו אותו.
 

 


התמונה למעלה: פעילות סביבתית של עובדי פלסטו-ווק לאיסוף זבל בחוף פלמחים, בשיתוף עמותת צלול.
 

למה פלסטיק מסוג PET הוא סביבתי יותר?

למה אריזות הפלסטיק מסוג (PET (Polyethylene Terephthalate – סימון מחזור 1 (החומר העיקרי בו, אנו בפלסטו-ווק, משתמשים בתהליך הייצור) הן ידידותיות יותר לסביבה, בהשוואה לאופציות האחריות הקיימות בשוק?

  1. המדד העיקרי והחשוב, המקובל בעולם, לבחינת רמת הידידותיות לסביבה של אריזות שונות הוא מדד ה- Carbon Footprint ("טביעת רגל פחמנית" – עד כמה המארז, בתהליך הפקתו, עד הגעתו ללקוח מייצר פחמן מזיק לאטמוספרה). עפ"י מדד זה מארזי ה- PET מדורגים במקום גבוה, אפילו מעל אריזות מתכלות שונות וכמובן שמעל אריזות קרטון, אריזות קלקר, אריזות זכוכית ופח.
  2. הפקת אריזות הפלסטיק מסוג PET מושתת על שימוש במשאבים שעצם ניצולם התקין, אינו פוגע בטבע ובסביבה (הפלסטיק הוא תוצר של נפט). מאידך, הפקת אריזות הקרטון מושתת על ניצול משאבי טבע חשובים ביותר וניצול זה פוגע משמעותית בסביבת כדור הארץ – הקרטון, כמובן מופק מעצים.
  3. אריזות ה -PET ניתנות למחזור בקלות וללא נזק סביבתי. לכן, עידוד המחזור והדגשת חשיבות העניין, ע"י כתיבת מספר דברים בנושא על מדבקת הלוגו שלכם, יכולה כמובן לעזור.
  4. מערך האיסוף והמחזור של אריזות פלסטיק מסוג PET (נקודות האיסוף שכולנו מכירים) הוא מערך המחזור הגדול והמשמעותי ביותר בארץ.
  5. מחזור הוא הפתרון הטוב ביותר הקיים כיום, בעניין הסביבתי.

 

למה האריזות המתכלות הן פחות ידידותיות לסביבה ואף פוגעות בה?

  1. תחילה חשוב מאד להבהיר שההתייחסות היא רק לאריזות אשר מתכלות בקומפוסט, ועומדות בתקן להתכלות בקומפוסט – 13432 ISO. בשוק נפוצים חומרים הנושאים את התואר "מתכלה", בשלל תנאים אחרים (OXO, BIO וכדומה), אלו אינן אריזות מתכלות. לאחרונה נאסר באירופה השימוש בחומרים OXO מתכלים כלל.
  2. אריזות מתכלות בקומפוסט, יתאימו במרבית המקרים להתכלות בקומפוסט תעשייתי (אין הכוונה לקומפוסט רגיל / ביתי). בארץ לא פועל אף מפעל לקומפוסט תעשייתי, ולכן פתרון זה אינו ישים בארצנו.
  3. גם כאשר יהיה מתקן כזה, מרבית האריזות לא יגיעו לקומפוסט, מאחר ובכניסה למתקן מבוצע מיון. כל מוצר שנראה כמו פלסטיק רגיל, ישלף ולא יעבור לתהליך הקומפוסטציה, כדי שלא לפגוע באיכות המוצר של יצרן הקומפוסט.
  4. בנוסף, במידה והאריזות המתכלות, שבעצם עשויות מחומרים אורגניים (תירס, סויה ועוד…) יחליפו לגמרי את הפלסטיק, כמובן ששדות הגידול הקיימים כלל לא יספיקו ויצטרכו לברא (לכרות) מאות אלפי ואף יותר, דונמים של יערות, בכדי לעמוד בצריכה האדירה – נזק סביבתי גדול ממדים…!
  5. כמו כן, שדות גידול בכלל ובפרט של האריזות המתכלות, נחרשים באופן תדיר – החריש של הקרקע משחרר לאטמוספרה גז חממה, הגורם להתחממות כדור הארץ – הבעיה הסביבתית המרכזית הקיימת היום.
  6. חומר מתכלה עדיין מכיל חומרים כימיים שיכולים להשתחרר למזון. במידה והמארז אכן מתקמפסט, הוא משחרר את החומרים הרעילים הללו לסביבה / למזון. מגע בפלסטיק מתכלה עם מזון יכול להרעיל את המשתמשים, זאת בשונה מאשר שימוש בפלסטיק שאינו מתכלה. הסיבה היא שהפלסטיק המתכלה אמור להתפרק בתנאים של חום ולחות, כפי שקורה הרבה פעמים עם מזון בהובלה ובאחסנה, ואז ניתן למצוא חלקיקים של חומרים אלו במזון.

ובנימה אישית – לפני כ- 10 שנים פלסטו-ווק היתה בין החברות הראשונות והחלוצות בנושא המארזים המתכלים (עבדנו עם חומר שנקרא PLA – חומר מתכלה העשוי מתירס), אבל כשהבנו שחומרים מסוג זה בעצם אינו סביבתי ובבחינה בהיבט רחב יותר הוא אפילו מזיק, הפסקנו את העבודה איתו ופעלנו לשימוש בחומרים ממוחזרים.

מקורות מידע (לחץ על הקישור): אריזות מתכלות מעצימות את הפגיעה בסביבה , האם פלסטיק המתפרק ביולוגית הוא באמת יותר טוב לסביבה , סיכום המחקר שבוצע על קצב ההתפרקות של סוגי פלסטיק שונים מתכלים ושאינם מתכלים

עוד סרטון של ערוץ כאן 11, בנושא: לחץ כאן

 

פעולות נוספות שאנו עושים כחלק מתפיסתנו הסביבתית

ראשית, אנו בפלסטו-ווק מודעים לחשיבות איכות הסביבה וההשפעה הרבה שיש לה על חיינו. על כן, אנו מחויבים לעשות את המרב והמיטב, כדי לאפשר וליצור שימוש סביבתי יותר וירוק יותר, הן בהיבט המארז הסופי והן בהיבט תהליכי הייצור ופעיליות החברה, השונות.

  1. אנו עובדים עם חומרים הניתנים למחזור ומייצרים מארזים הניתנים למחזור בפינות המחזור הפזורות ברחבי הארץ – מחזור המארזים שלנו מהווה פתרון נוח, יעיל ומיטבי, במטרה לשמור הסביבה.
  2. עמידה בתקני איכות הסביבה עפ“י החוק הישראלי.
  3. בחברה מיושמת מדיניות מחזור, בפעילות היומיומית – שאריות חומרי הגלם מהייצור נשלחות למחזור.
  4. החומרים העוברים בתהליך הייצור והמוצרים, אותם אנו מייצרים, יעמדו בסטנדרטים הישראליים, לשמירת איכות הסביבה.
  5. שאיפה לשיפור מתמיד במדדי איכות הסביבה.
  6. מתן מידע נאות והדרכה לבעלי עניין (הנהלה, לקוחות, עובדים ורשויות).
  7. כחלק מאחריותה הסביבתית / חברתית, פלסטו-ווק התקשרה עם תאגיד המחזור ת.מ.י.ר המוכר על ידי המשרד להגנת הסביבה ופועל להסדרת הטיפול באריזות, התשע"א – 2011 ("חוק האריזות"). באופן פעילות זו, פלסטו-ווק מאפשרת צמצום פסולת האריזות, מונעת את הטמנתה ומעודדת שימוש חוזר באריזות וכך עוזרת להגיע ליעדי המחזור הקבועים בישראל.

 

הידעת?!

  1. עיקר פסולת הפלסטיק שמסתובבת בים ובאוקינוסים מגיעה ממדינות העולם השלישי, שכמובן אינן ממחזרות, אבל גם אפילו אינן מטמינות את הפלסטיק, אלא משליכות אותו לים, בדרכים שונות.
  2. אריזות קרטון רבות, במיוחד בתחום המזון, מצופות פלסטיק פנימי ולעתים גם בעוד שכבות אחרות, שמקשות מאוד, עד כדי מונעות, את האפשרות למחזור המארז.
  3. קיימים סוגי פלסטיק אחרים שאינם PET, שהמחזור שלהם בעייתי ופוגע בסביבה.

 

 

  • כאן נדגיש כי פלסטו-ווק סוחרת במארזים נוספים שאינם מיוצרים ישירות בחברה, אלא אצל יצרנים אחרים – לגבי מארזים אלה – אין הם עומדים בסטנדרטים הגבוהים של החברה לקיימות ומחזור.
  • בריכוז המידע בדף זה, נעזרנו בניסיון והידע של מנהלי החברה, כולל מידע רב מפירסומים ומחקרים, שאת חלקם צירפנו כקישורים לדף. את הכל ערך ונתן הערות ותוספות – מר עוזי קלברמן – מומחה לפלסטיק ולמחזור (כיום יועץ בתחום האריזה, לשעבר מנכ"ל אביב מחזור).

לעזרה/לייעוץ מקצועי מלאו פרטים

* שדה חובה